Dierendag: wat kost een huisdier eigenlijk?

Dierendag is een mooie dag om stil te staan bij het welzijn van de dieren. Maar ook bij het welzijn van uw portemonnee, want weet u wat uw huisdieren u per maand of per jaar kosten?

De kosten bestaan veelal uit eenmalige, terugkerende en onvoorziene kosten. Bij eenmalige kosten kunt u denken aan een hok, bij terugkerende kosten aan voer en bij onvoorziene kosten zijn bijvoorbeeld dierenartskosten.

Schaft u een huisdier of twijfelt u daarover, dan kunt u bij hier het Nibud een inschatting van de kosten opmaken.

geldproblemen huisdier

 

 

 

 

Een huisdier is een uitgavepost, net zoals andere uitgavenposten. Deze dient ook te worden meegenomen in het budget en bepaald dient te worden hoeveel ruimte er voor is. Besparen op andere zaken of kiezen voor een kleiner en/of goedkoper alternatief kunnen helpen om toch een huisdier te kunnen aanschaffen.

Huisdieren hebben immers een positief effect op zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn altijd blij je te zien en ze zorgen voor contact en beweging. Wanneer je een huisdier liefde en aandacht geeft, krijg je daar onvoorwaardelijke liefde voor terug. Een huisdier let niet op hoe je eruitziet of wat je verder bent of hebt. Goed voor elk mens dus.

sparen