Bewindvoering Meierijstad

Als u voor langere tijd hulp nodig hebt bij het regelen van uw geldzaken, dan kan bewindvoering een oplossing zijn. U komt voor bewindvoering in aanmerking, wanneer uw lichamelijke of psychische situatie het niet toelaat zelf uw geldzaken te regelen. Ook wanneer u schulden heeft, kan bewindvoering helpen. Heeft u bewindvoering nodig en woont u in gemeente Meierijstad? Dan staat het Bewindsloket voor u klaar!

Bewindvoering aanvragen

Bewindvoering wordt aangevraagd bij de rechtbank. Het Bewindsloket ondersteunt u hierbij, zodat u dit niet alleen hoeft te doen. Wanneer de kantonrechter het bewind heeft uitgesproken, dan is het Bewindsloket uw bewindvoerder. Vanaf nu wordt u ontlast in uw financiële zorgen, want het Bewindsloket beheert uw financiën. Samen met u wordt toegewerkt naar een gezonde financiële situatie.

Bewind en Schuldhulpverlening

Wanneer u schulden heeft, dan heeft u daar ook een oplossing voor nodig. Bewindvoering kan prima plaatsvinden in combinatie met schuldhulpverlening. Bewind zorgt ervoor dat uw inkomsten afgestemd worden op uw uitgaven. Schuldhulpverlening zorgt ervoor dat er een regeling wordt getroffen voor het oplossen van uw schulden. We werken hiervoor bijvoorbeeld samen met gemeente Meierijstad. Samen wordt ervoor gezorgd dat u straks weer zonder zorgen aan uw geldzaken kunt denken.

Hoe lang sta ik onder bewind

De kantonrechter stelt meestal geen einddatum voor het bewind. De rechtbank bekijkt na vijf jaar áltijd of het bewind moet worden voortgezet. U en uw bewindvoerder worden hierover allebei gehoord door de kantonrechter. Als uw situatie verbeterd is, dan kan u misschien zelf uw geldzaken weer gaan regelen. Dan maken we hiervoor samen een plan. De kantonrechter beslist daarover.

Contact

Zoekt u een bewindvoerder in gemeente Meierijstad? Het Bewindsloket is er voor u. Wij kijken zowel naar uw financiën als naar u als persoon. Neem nu contact op voor vrijblijvende informatie.