Bewindvoering Helmond

Wanneer u onder bewind staat, dan worden uw geld en goederen beheerd door een bewindvoerder. Bewindvoering is nodig wanneer het u niet lukt om voor uw eigen financiën te zorgen, bijvoorbeeld door lichamelijke of mentale problemen. Ook wanneer u schulden heeft kan bewindvoering u helpen. Bewindvoering wordt aangevraagd bij de kantonrechter. Bewindvoering aanvragen is een grote stap, maar levert u in de toekomst heel veel op! Het Bewindsloket ontzorgt u, bij ons komt u voor bewindvoering in regio Helmond!

Benoeming bewindvoerder

Bewindvoering, ofwel beschermingsbewind, wordt samen het Bewindsloket aangevraagd bij de kantonrechter. Op deze manier hoeft u dit niet alleen te doen. Wanneer het Bewindsloket is benoemd tot uw bewindvoerder, dan krijgt u rust. Het Bewindsloket is nu uw bewindvoerder en behartigt uw financiële belangen. Uw financiën worden in evenwicht gebracht: er wordt niet meer uitgegeven dan er binnen komt. En het maximale aan inkomensbronnen wordt aangesproken. U heeft altijd online inzicht in uw geldzaken.

Bewindvoering en schulden

Schulden geven u de grootste zorg. Bewindvoering lost geen schulden op, het zorgt voor een stabiele financiële situatie. Daarna kan gekeken worden naar een oplossing voor de schulden. Zijn uw schulden zo hoog dat u ze niet zelf volledig kan aflossen? Dan wordt een vorm van schuldhulpverlening ingezet. Bijvoorbeeld in samenwerking met gemeente Helmond.

Duur van bewindvoering

De kantonrechter spreek bewind meestal uit zonder einddatum. Maar uw situatie kan veranderen en verbeteren. Misschien kunt u na verloop van tijd weer stap voor stap zelf aan de slag met uw geldzaken. Na vijf jaar vindt sowieso een evaluatie van de bewindvoering plaats door de rechtbank. Als u zelf uw geldzaken weer zelf wil en kan gaan regelen dan wordt hiervoor een plan gemaakt samen met u en andere betrokkenen. De kantonrechter neemt de beslissing over het doorgaan of stoppen van bewind.

Contact

Op zoek naar een betrouwbaar kantoor in de regio Helmond? Het Bewindsloket is dé partner in bewindvoering. Naast uw geldzaken, zien wij vooral u als mens met een eigen situatie; een eigen levensverhaal. Neem vandaag nog contact met ons op!