Bewindvoering Gemert-Bakel

Bewindvoering is voor mensen die lichamelijk of psychisch niet in staat zijn om hun eigen geldzaken te regelen. Ook wanneer u schulden heeft, kunt u voor bewindvoering in aanmerking komen. Bij de rechtbank wordt een verzoek gedaan om iemand onder bewind te stellen, zodat het vermogen van die persoon beschermd wordt. Bent u op zoek naar een kantoor voor beschermingsbewind in de gemeente Gemert-Bakel? Het Bewindsloket is hét kantoor dat u helpt.

Bewindvoering ontzorgt

Het Bewindsloket ontzorgt u vanaf de aanvraag bij de rechtbank. U wordt hierbij ondersteund, zodat u dit niet alleen hoeft te doen. Wanneer het Bewindsloket benoemd is als uw bewindvoerder, dan draagt zij vanaf dan zorg voor uw financiën. Dit gebeurt met zorg en betrouwbaarheid. Alle beschikbare inkomensregelingen worden ingezet. Uw uitgaven worden nauw bekeken en waar nodig bijgesteld. Op deze manier krijgt u een stabiele financiële situatie, zodat u energie krijgt voor de leuke dingen in het leven.

Wat als ik schulden heb

Schulden geven grote zorgen en ook daarvoor wilt u een oplossing. Als u onder bewind staat, dan worden ook uw schulden in kaart gebracht. Wanneer het mogelijk is, worden betalingsregelingen getroffen. Als uw schulden daarvoor te hoog zijn, dan is schuldhulpverlening nodig. Bijvoorbeeld in samenwerking met gemeente Gemert-Bakel. Klik hier om te lezen hoe dit in z`n werk gaat. Schuldhulpverlening gaat samen met bewindvoering. Het is een intensief traject levert u een gezonde financiële toekomst op!

Tijdsduur van bewindvoering

Voor sommige mensen is bewindvoering levenslang noodzakelijk, maar bij andere mensen is bewindvoering tijdelijk nodig. Situaties kunnen verbeteren, waardoor het u op den duur mogelijk weer zelf lukt om uw geldzaken te regelen.

De kantonrechter beslist over beëindiging van het bewind. Na vijf jaar evalueert de kantonrechter áltijd uw situatie en de noodzaak van het bewind. Als wordt beslist dat u zelf ook weer aan de slag kan, gaat het Bewindsloket samen met u bekijken wat hierin een eerste stap is.

Contact

Het Bewindsloket is dé betrouwbare bewindvoerder in gemeente Gemert-Bakel met verstand van zowel financiën als de mens erachter. Neem nu contact op voor meer informatie!