Bewindvoering Bernheze

Bewindvoering ofwel beschermingsbewind is nodig wanneer u vanwege lichamelijke of geestelijke beperking uw eigen financiën niet kan beheren. Of wanneer u schulden heeft en het u niet lukt om hieruit te komen. In zo`n situatie wordt bij de kantonrechter gevraagd om iemand onder bewind te stellen. Onder bewind staan is een ingrijpende stap, maar het helpt u op den duur naar een zorgeloze financiële situatie. Het Bewindsloket is uw adres voor bewindvoering in Bernheze en omgeving!

Bewindvoering ontzorgt

De aanvraag van het bewind hoeft u niet alleen te doen, het Bewindsloket ondersteunt u daarbij. De kantonrechter benoemt het Bewindsloket tot bewindvoerder. Hierna gaat zij uw financiën beheren. U kunt uw financiële zorgen loslaten en rust daarin vinden. Het Bewindsloket maakt middels een budgetplan uw inkomsten en uitgaven overzichtelijk en stemt deze op elkaar af. Ook u heeft ten alle tijden inzicht in uw financiën.

Ik heb schulden

Wanneer u schulden heeft, is bewindvoering mogelijk onvoldoende. Misschien is ook een vorm van schuldhulpverlening nodig. Via bewindvoering wordt eerst een stabiele financiële situatie neergezet. Een vervolgplan om uw schulden aan te pakken wordt met u uitgestippeld. De vorm schuldhulp is afhankelijk van de grootte en soort schulden. Wanneer uw schulden te hoog zijn om volledig af te lossen wordt schuldhulpverlening ingezet. Bijvoorbeeld in samenwerking met de gemeente Bernheze. Bij schuldhulpverlening kunt u meer daarover lezen.

Uw financiën weer zelfstandig beheren

Bewindvoering is een intensief traject waarbij wordt toegewerkt naar een gezonde financiële situatie. Op termijn kunt u uw financiën mogelijk weer zelf beheren, maar voorwaarden zijn dat u geen schulden meer heeft en uw lichamelijke of psychische toestand goed zijn. Dit gebeurt altijd in overleg met u en andere betrokkenen. De eindbeslissing ligt bij de kantonrechter. Het Bewindsloket is gespecialiseerd in het geleidelijk aanleren van vaardigheden om uw geld goed te beheren.

Contact

Zoekt u een betrouwbaar adres voor bewindvoering in Bernheze? Het Bewindsloket helpt u betrouwbaar en kundig. Er is niet alleen aandacht voor uw geld, maar ook voor u als mens. Neem vrijblijvend contact met ons op.