Beschermingsbewind voor uw financiën

Beschermingsbewind helpt wanneer uw lichamelijke of psychische situatie u belemmert in het voeren van uw financiën. Of wanneer u forse schulden heeft. Het is een rechterlijke maatregel die wordt uitgesproken door de kantonrechter. Uw geld en goederen worden onder bewind gesteld en beheerd door een bewindvoerder. Onder bewind staan is een intensieve maatregel, maar levert u op den duur een gezonde financiële situatie op. 


De Bewindvoerder

Het Bewindsloket helpt u direct. De aanvraag van het beschermingsbewind doet u samen met ons, zodat u hierin niet alleen staat. Als het Bewindsloket start als uw bewindvoerder, neemt zij direct uw financiën over. Dit is voor u een ingrijpende verandering, maar geeft u rust of financieel gebied. Er wordt goed voor uw geld en goederen gezorgd..


Onder bewind met schulden

Beschermingsbewind zorgt voor een stabiele financiële situatie, maar lost geen schulden op. Stabiel betekent dat er niet meer geld uitgaat dan er binnenkomt. Als het mogelijk is, worden betalingsregelingen getroffen. Als u schulden zo hoog zijn opgelopen dat u ze niet geheel kan afbetalen, dan heeft u schuldhulpverlening nodig. Bij Schuldhulpverlening leest u daar meer over.


Duur van beschermingsbewind

Een onder bewindstelling wordt meestal voor onbepaalde tijd uitgesproken. Echter, wanneer uw situatie verbetert, kunt u mogelijk ook weer zelf aan de slag met uw financiën. Na vijf jaar wordt het bewind sowieso geëvalueerd door de rechtbank. Wanneer blijkt dat uw situatie het toelaat om weer zelf uw geldzaken te regelen, dan wordt in overleg met u hiervoor een plan gemaakt.


Contact

Op zoek naar een betrouwbare bewindvoerder? Het Bewindsloket is dé partner voor beschermingsbewind, met oog voor uw als mens achter de financiën. Neem nu geheel vrijblijvend contact op.