Beschermingsbewind Eindhoven

Beschermingsbewind is de officiële term voor bewindvoering. Het woord zegt het al: beschermingsbewind biedt bescherming, en wel op financieel gebied. Wanneer het u zelf niet lukt om uw geldzaken goed te beheren, kan beschermingsbewind u helpen. Het Bewindsloket is hét kantoor voor beschermingsbewind in de regio Eindhoven.

Bewindvoerder

Beschermingsbewind wordt uitgevoerd door de bewindvoerder. Beschermingsbewind wordt aangevraagd bij de kantonrechter op de rechtbank. Het Bewindsloket biedt ondersteuning bij deze aanvraag. U en de bewindvoerder worden opgeroepen om naar de rechtbank te komen. Bij de kantonrechter wordt uitgelegd waarom het bewind nodig is. Als de kantonrechter toestemming heeft gegeven, dan wordt het Bewindsloket uw bewindvoerder.

Beschermingsbewind en schulden

Ook als u schulden heeft, is beschermingsbewind een helpende maatregel. Tijdens het beschermingsbewind beheert de bewindvoerder uw budget, zodat uw zorg rondom het oplossen van de schulden veel minder groot wordt. Brieven en bezoeken van deurwaarders gaan voortaan via de bewindvoerder. Hierdoor heeft u rust. Het Bewindsloket maakt een plan voor het oplossen van uw schulden en ondersteunt u wanneer een schuldhulpverleningstraject nodig is.

Geldzaken en zorg

Beschermingsbewind is een intensief traject. Het behouden van of het toewerken naar een gezonde financiële situatie staat voorop, maar vaak spelen veel meer problemen. Het Bewindsloket heeft vanuit haar zorgachtergrond de juiste aandacht voor uw gehele situatie en welke hulp daarvoor nodig is.

Neem geheel vrijblijvend contact op om al uw verdere vragen over beschermingsbewind te beantwoorden. Het Bewindsloket staat u graag te woord.